Fatih Acet

Fatih Acet

Co-f & CTO at Superpeer

twittergitlabgithubenvelope-olinkedinyoutubeinstagramAbone Ol!

Front End Testing ve Continuous Integration

TL;DR

Bu yazimda Front End gelistirme surecleri icin test ve CI entegrasyonlarini en iyi yontemlerle (best practice) yapmayi gostermek istiyorum.

Kullanilan teknoloji, library ve servisler ise Grunt, Jasmine, Karma Test Runner, IstanbulJS, Coveralls.io ve Travis CI olacak.

Yaziya ait,

  • GitHub reposu buradadir.
  • Travis build sayfasi buradadir.
  • Coveralls kod coverage gecmisi buradadir.
  • Repo’yu clone’ladiktan sonra calistirmak icin suraya bakabilirsiniz.

Suradaki kendi repom icin kabaca Grunt, JasmineJS, Karma, IstanbulJS, Coveralls ve Travis stack’inden olusan bir CI (Continuos Integration) workflow’u oturtmustum. Grunt ile task’lari otomatize ediyorum, Jasmine ile testlerimi yaziyorum, Karma ile testlerimi calistiriyorum, Istanbul ile test coverage bilgilerimi cikartiyorum, Coveralls ile coverage yuzdemi ve coverage gecmisini ogreniyorum ve Travis ile repoma her push ettigim zaman bu islemlerin otomatik olarak tekrar edilmesini ve testlerimin calistirilmasini ve coverage raporunun Coveralls’a gonderilmesini sagliyorum.

Yukardaki workflow’u oturtmak hic kolay olmadi. Cunku bu kadar araci ve servisi entegre edip bir arada calisacagi bir sistem ortaya cikarmak oldukca zahmetli ve ogrenilecek cok materyal iceriyor. Ayrica daha burada belirtmedigim -yazinin konusu ile ilgili olmayan- bir suru baska Grunt task’im daha var. Onlarinda karmasikligi isin icine girince isler bir adim daha zorlasiyor.

Bu yaziyi hem kendime referans olmasi hem de bu kadar bilgiyi paylasmak icin yaziyorum ve oldukca uzun bir yazi olacaga benziyor. Yapacagimiz islerin listesi su sekilde olacak.

  • Yeni bir GitHub repo’su olusturacagiz.
  • Modul yonetimi icin package.json‘imizi olusturacagiz.
  • Task’larimizi yonetmek icin Gruntfile.coffee‘imizi olusturacagiz.
  • Uygulamamiza ait kodlari yazacagiz.
  • JasmineJS ile uygulamamizin testlerini yazacagiz.
  • Testlerimizi calistirmak icin Karma Test Runner’i entegre edecegiz.
  • IstanbulJS kullanarak kod coverage raporumuzu elde edecegiz.
  • Coveralls.io ile coverage durum ve gecmisimiz
  • Travis ile CI entegrasyonu saglamis olacagiz.

Bu adimlardan sonra gelistirme ortamimizda dosyalarimizi her kaydettigimiz zaman testlerimizin tekrar calismasini ve repomuza her push ettigimiz zaman testlerimizin baska bir ortamda calismasini saglamis olacagiz.

GitHub uzerinde yeni bir repo olusturduktan sonra ilk adim olarak package.json ile baslayalim.

package.json

Grunt kullanacagimiz icin npm kullanmamiz gerekiyor. Ilk adimimiz npm icin gerekli olan package.json olusturmak. Bunun icin en kolay yol calisma dizinimizde npm init demek. npm-init package.json‘i olusturmak icin repo’muz hakkinda bir kac soru soracak ve asagidaki package.json‘i olusturacak. npm-init log’unu da suradaki Gist’de gorebilirsiniz.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
{
"name": "FE-CI",
"version": "0.0.1",
"description": "Front End Testing and Continuous Integration",
"main": "index.js",
"scripts": {
"test": ""
},
"repository": {
"type": "git",
"url": "git://github.com/fatihacet/fe-ci.git"
},
"keywords": [ "front-end-testing", "continuous-integration", "ci", "grunt", "karma", "jasmine", "istanbul", "coveralls", "travis-ci"
],
"author": "Fatih Acet",
"license": "MIT",
"bugs": {
"url": "https://github.com/fatihacet/fe-ci/issues"
},
"homepage": "https://github.com/fatihacet/fe-ci",
"devDependencies": {
}
}

Gruntfile.coffee

Bu yazidaki ornek kodlar icin CoffeeScript kullanacagim. CoffeScript, JavaScript’e alternatif yazim sekli olan bir dil. Daha kisa, hizli ve anlasilir bir sekilde kod yazmamiza olanak sagliyor. CoffeeScript kullanacagimiz icin Gruntfile’imiz da coffee formatinda olacak. Asagidaki gibi basit ve bos bir Gruntfile.coffee olusturalim.

1
2
3
4
5
6
7
8
module.exports = (grunt) ->

grunt.initConfig()

grunt.loadNpmTasks 'grunt-npm'

grunt.registerTask 'default', 'Default task',->
grunt.task.run []

Gruntfile’imiz hazir olduguna gore test etmek icin calisma dizinimizde grunt komutunu calistirmamiz gerekli. Fakat bunu suan yaptigimiz zaman asagidaki gibi bir cikti gorecegiz. Cunku load ettigimiz npm task’ini npm ile yuklemedik.

1
2
3
4
5
6
acetz:fe-ci facet$ grunt
>> Local Npm module "grunt-npm" not found. Is it installed?

Running "default" task

Done, without errors.

Gruntfile icinde load ettigimiz task’lari npm install TASK_NAME --save-dev ile yukleyip package.json‘imiza otomatik olarak yazilmasini saglayabiliriz. Suan icin bize gerekli olan grunt-npm‘i yuklemek ve package.json’a kaydetmek icin npm install grunt-npm --save-dev dememiz lazim. Asagidaki gibi bir cikti gormemiz gerekiyor.

1
2
3
4
acetz:fe-ci facet$ npm install grunt-npm --save-dev
npm http GET https://registry.npmjs.org/grunt-npm
npm http 304 https://registry.npmjs.org/grunt-npm
[email protected] node_modules/grunt-npm

Projemiz CoffeeScript ile yazilacagi icin grunt-contrib-coffee task’ini yuklememiz gerekiyor. Bunun icin npm install grunt-contrib-coffee --save-dev calistirmamiz gerekiyor.

Buraya kadar geldigimizde package.json‘imiza --save-dev kullandigimiz icin su satirlarin npm tarafindan eklendigini goruyor olmamiz lazim.

1
2
3
4
5
"devDependencies": {
"grunt-npm": "0.0.2",
"grunt": "^0.4.5",
"grunt-contrib-coffee": "^0.12.0"
}

Coffee task’imiz CoffeScript file’larimizi JavaScript’e donusturecek. Fakat bunu yapmasi icin her defasinda bu task’i elle calistirmamiz gerekiyor. Bunu otomatiklestirmek icin bir file watcher task’i kullanmamiz gerekiyor. Bu watcher her file degistigi anda bizim task’larimizi tekrar calistiracak. Task’in adi grunt-contrib-watch. Yuklemek icin npm install grunt-contrib-watch --save-dev dememiz gerekiyor.

Bu adimdan sonra Gruntfile’imizi configure etmemiz gerekiyor. Projemiz icin gerekli olan kodlarimizi src klasoru altina test’lerimizi de tests klasoru altina ekleyecegiz. build klasorunu ise bizim disimizda otomatik olarak olusturulan dosyalar icin kullanacagiz. coffee ve watch task’larini bu klasor yapisini kullanarak assagidaki Gist’deki gibi configure ettim.

Uygulama kodu

Buraya kadar repo’muz ile ilgili on hazirliklar tamamladik simdi asil kod yazma islemine basliyoruz.

Bu ornek icin basit bir Box class’i yazdim. getWidth getHeight clone scale gibi 4 tane method’u var. Bu Box class’i verdigimiz top, right, bottom ve left degerlerine gore o koordinatlarda bir Box olusturacak. Bu yazi icin basit bir class yazip icine 3-5 tane basit method ekleyebilecegim bir ornek dusunuyordum. Aklima Closure Library’nin Box class’i geldi. Onun kucuk ve basit bir ornegini yaptim diyebilirim. Closure Library’de bu Box class’i element’lerin width, height, margin, padding gibi degerlerini hesaplamak icin kullaniliyor. Bizim ornegimizdeki basit Box class’ini asagidak Gist’de gorebilirsiniz.

Asagidaki kodun koordinat duzlemi uzerindeki halini su sekilde olacaktir.

1
2
3
4
5
new Box
top : 200
right : 400
bottom : 400
left : 100

http://take.ms/iSzEa

Testlerimiz

Ideal durumda once test’ler sonra kod yazilir. Buna Red to Green Testing diyorlar. Yani once kirmiziyi gor sonra yesile cevir. Kirmizidan kasit fail eden test, yesilden kasit ise pass eden test. Fakat ben bu yazimda tam tersini yapicam. Siz yaptigimi degil dedigimi yapin :)

Test framework’u olarak ben Jasmine tercih ediyorum. Oldukca basit bir API’a sahip, async test yazmak sadece bir function cagirmak kadar kolay. Uzun zamandan beri kullaniyorum, gayet yeterli ve basit oldugunu dusunuyorum.

Box class’imiz icin yazdigim testleri asagidaki Gist’de gorebilirsiniz.

Karma Test Runner

Karma AngularJS takimi tarafindan gelistirilmis bir test runner ve oldukca basarili. Calistirmasi ve yonetmesi gayet kolay. Kendi icinde watcher’i ile geliyor. Farkli browser’larda calistirmak icin sadece browser ismini yazmamiz yeterli oluyor. Biz bu ornekte Grunt icinde kullanacagiz ve Karma watcher’ini kullanmayacagiz.

Oncelikle bir karma.conf.js‘a ihtiyacimiz var. Ornek bir karma.conf.jsi asagidaki Gist’de gorebilirsiniz.

Simdi Karma test runner’i Grunt ile entegre etmemiz lazim. Bunun icin once grunt-karma paketini yuklememiz gerekiyor. Karma ile testlerimizi PhantomJS ve Chrome browser’inda calistirmayi dusunuyorum. Dolayisiyla Karma PhantomJS ve Chrome launcher’larini da yuklememiz gerekiyor. Ayrica testlerimizi Jasmine ile yazdigimiz icin Karma Jasmine’i de yuklememiz gerekiyor.

1
2
3
4
5
6
7
8
npm install grunt-karma --save-dev
npm install karma-phantomjs-launcher --save-dev
npm install karma-chrome-launcher --save-dev
npm install karma-jasmine --save-dev
````

Simdi Karma task'imizi `Gruntfile.coffee`'miza eklememiz gerekiyor. Soyle basit bir task aslinda. Tek yaptigimiz sadece config file'imizin yerini soylemek.

karma :
tests :
configFile : ‘karma.conf.js’

1
2
3

Simdi task'imizi load edelim.

grunt.loadNpmTasks ‘grunt-karma’

1
2
3

Ve son olarak `default` task'imiz icinde `karma` task'imizi calistiralim.

grunt.registerTask ‘default’, ‘Default task’, ->
grunt.task.run [
‘coffee’
‘karma’
‘watch’
]

1
2
3

Buraya kadar gelip terminal'imizde `grunt` calistirdigimiz anda once `coffee` task'imiz calisip CoffeeScript file'larimizi JavaScript'e cevirecek, `karma` task'imiz testlerimizi calistiracak ve `watch` task'imiz ise dosya degisikliklerini dinleyip `coffee` ve `karma` task'larimizi tekrar calistiracak. Sonunda soyle bir cikti gormeyi bekliyoruz.

acetz:fe-ci facet$ grunt
Running “default” task

Running “coffee:src” (coffee) task

1 files created.

Running “coffee:tests” (coffee) task

1 files created.

Running “karma:tests” (karma) task
INFO [karma]: Karma v0.12.28 server started at http://localhost:9876/
INFO [launcher]: Starting browser PhantomJS
INFO [PhantomJS 1.9.8 (Mac OS X)]: Connected on socket 3lBTlIgNmRlo9kBaPnzW with id 9367162
……
PhantomJS 1.9.8 (Mac OS X): Executed 6 of 6 SUCCESS (0.002 secs / 0.002 secs)
……
Chrome 39.0.2171 (Mac OS X 10.10.0): Executed 6 of 6 SUCCESS (0.027 secs / 0.01 secs)
TOTAL: 12 SUCCESS

Running “watch” task
Waiting…

1
2
3
4
5
6
7

### Istanbul Kod Coverage

Kodumuzu yazdik, testlerimizi de yazdik. Bunlari calistiracak ortamimizi hazirladik. Fakat kodumuzun hangi kisimlarini ne kadari test ettigimizi bilemiyoruz. Bu bilgiye ulasmak ve kodumuzun coverage yuzdesini yukarilara cikarmak icin boyle bir araca ihtiyacimiz var. Ben JavaScript icin en populer kod coverage aracindan biri olan IstanbulJS'i tercih ediyorum. Adi neden Istanbul derseniz, gelistiricisi IstanbulJS'i yazdigi anda butun isimler alinmis, bende halilari ile unlu Istanbul sehrinin ismini sectim demis.

Grunt ve Karma kullanmamiz burada islerimizi cok kolaylastiriyor. `karma-coverage` paketini yukledigimiz zaman `karma.conf.js` icine bir kac satir eklememiz yeterli olacak. Oncelikle `karma-coverage` paketimizi yukleyelim.

npm install karma-coverage –save-dev

1
2
3

Simdi `karma.conf.js`'imizin icine ekleyecegimiz satirlari gostereyim.

preprocessors: {
‘build/tests/*/.js’: [‘coverage’]
},
reporters: [‘dots’, ‘coverage’],
coverageReporter: {
type: ‘lcov’,
dir: ‘build/coverage/‘
}

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Bu satirlari ekledikten sonra `grunt` calistirdigimiz zaman `build/coverage` klasoru icinde kod coverage raporumuzu goruyor olacagiz. Asagidaki gorselde gorebilirsiniz.

![http://take.ms/j9smK](http://take.ms/j9smK)

![http://take.ms/d1eVl](http://take.ms/d1eVl)

![http://take.ms/fOxyH](http://take.ms/fOxyH)


### Travis CI ile Continuous Integration adimi

Sabahtan beri bir Continuous Integration tutturduk gidiyoruz. Ne demek bu Continuous Integration. Ustalar soyle demis.

> Continuous Integration (CI) is a development practice that requires developers to integrate code into a shared repository several times a day. Each check-in is then verified by an automated build, allowing teams to detect problems early.

CI gelistiricilere ortak kullanilan bir repo'ya gunde bir cok kez kod gondermesini saglayan bir gelistirme pratigidir. Her kod gonderimi otomatik bir surecten gecerek dogrulanmasini ve gelistiricilere problemleri erken fark etmesini saglamaktir, seklinde nacizane tercume edeyim.

Bizim CI entegrasyonumuz, kodumuzu GitHub'da host ettigimiz icin, sagolsun GitHub ve Travis tarafindan saglanmis olacak. Biz GitHub'a kod push ettigimiz zaman yada repomuza bir Pull Request geldigi anda Travis'de bir built baslayacak ve Travis bizim kodumuzu cekecek ve testlerimizi calistiracak. Eger testlerimiz patlarsa mail ile bilgilendirecek.

Bunun icin once Travis'e GitHub account'imiz ile login olmamiz gerekiyor. Daha sonrasinda kendi profil sayfanizda repo'larinizi goreceksiniz. Burada repo'nuzu bulup yanindaki toggle'i `ON` yapmaniz gerekiyor.

![http://take.ms/jYBmj](http://take.ms/jYBmj)

Bunu yaptiktan sonra GitHub'a gidip Travis CI'in Webhooks and Services kisminda gorunuyor oldugunu dogrulamamiz lazim.

![http://take.ms/hVVbO](http://take.ms/hVVbO)

Simdi repomuza Travis CI'in anlayacagi bir configure dosyasi eklememiz gerekiyor. Travis bunun icin `.yml` uzantisini tercih etmis. Repo'muzda bir `.travis.yml`'i asagida bulabilirsiniz.

language: node_js
node_js:

  • ‘0.10’
    install:
  • npm -d install
  • npm install -g grunt-cli
  • npm install -g grunt
    script:
  • grunt ci
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22

    Simdi bir repomuza yeni bir push yaptigimiz zaman Travis'in test'lerimizi calistiriyor olmasi gerekiyor. Soyle bir ekran gormeniz lazim.

    ![http://take.ms/flV4y](http://take.ms/flV4y)

    Hatta soyle guzel bir mail almaniz da lazim.

    ![http://take.ms/yctn2](http://take.ms/yctn2)


    Travis benim tercih ettigim CI araci. Travis'e alternatif olarak drone.io, wercker.com gibi araclari da kullanabilirsiniz. Sanirim Travis aralarinda en stabil olani ve digerleri gibi public repo'lar icin ucretsiz.

    ### Coveralls

    Travis ile CI olayimizi da hallettigimize gore son adim, Istanbul adiminda olusturdugumuz kod coverage dosyasini Coveralls'a gondermeyi saglamak ve Coveralls.io'da kod coverage gecmisimizi gormek.

    Bunun icin once Coveralls.io'ya GitHub ile login olmaniz lazim. Daha sonra tipki Travis'de yaptigimiz gibi repo'larinizin oldugu sayfada kendi repo'nuzu Coveralls'da aktif hale getirmeniz lazim. Asagidaki gorselde gorebilirsiniz.

    ![http://take.ms/3fJEk](http://take.ms/3fJEk)

    Daha sonrasinda `coveralls` npm paketini yuklemek gerekiyor.

    npm install coveralls –save-dev
    1
    2
    3

    Ve son olarak `.travis.yml`'a build bittikten sonra coverage data'mizi Coveralls'a gondermesini soylememiz lazim.

    after_script:
  • cat ./build/coverage/**/lcov.info | ./node_modules/coveralls/bin/coveralls.js
    
    

Bu asamadan sonra coveralls.io’da soyle bir ekran goruyor olmaniz lazim.

http://take.ms/khL60

Build Status ve Coverage badge’lerinin repo’ya eklenmesi

Coveralls’un sayfasindaki BADGE URLS linkinden Markdown’u kopyalayalim. Asagidaki gorselde gorebilirsiniz.
http://take.ms/RTKVH

Ve Travis’in sayfasinda da Build Passing badge’ine tiklayinca cikan modal’daki Markdown’u kopyalayalim. Asagidaki gorselde gorebilirsiniz.
http://take.ms/LYJSi

Bu islem sonunda Build Status ve Coverage Status seklinde iki tane badge elde ettik. Bu markdown’lari repo’muz icindeki README.md’ye paste edip repo’muzdaki README.md’mizi senlendirebiliriz.


Bu blog post’un hakki aslinda 3-4 farkli blog post olmak. Ilerleyen zamanlarda TDD ve BDD hakkinda daha cok yazi yazmak istiyorum. O yazilarda Jasmine ve Karma’ya daha genis deginirim. Fakat bu yazinin da genel olarak guzel bir amaca hizmet ettigini dusunuyorum. Bastan asaga bir entegrasyon yapmis olduk. Yazi altina yorumlarinizi ve GitHub repo‘suna star, fork ve PR’lerinizi bekliyorum. Hatta hatirlatayim PR gonderirseniz Travis’de bir build baslar, su adrese gidip gorebilirsiniz.

ccc. şuku matters. ccc.

Baska yazilarda gorusmek uzere, saglicakla…

Comments

Bolum 4: Hollanda kamp yeri gezelim! (Camping de Ruimte)

Merhaba arkadaslar Hollanda'da kaldigimiz kamp yerini gezip gostermek istedim sizlere. Gorusmek uzere.

Bolum 3: Karavan turu (Adria Altea 552PK ic mekan)

Merhaba arkadaslar Bu videoda karavanimizin icini ve disina taktigimiz cadiri anlattim. Umarim begenirsiniz. Gorusmek uzere!

Bolum 2: Karavan yerine yerlesiyoruz

Merhaba arkadaslar, Hollanda kamp yeri acisindan cok secenege sahip olan bir ulke ama bu sene buradaki 4. kamp yerimiz olan ...

Bolum 1: Yeni Karavanimizi Teslim Aliyoruz

Merhaba arkadaslar, Gecen sene sahip oldugumuz Caravelair Antares 400 karavani satip Adria Altea 552PK karavan aldik.

My Afternoon Coffee Routine (with Rocket Appartamento & Eureka Specialita)

Merhabalar Is guc yogunlugundan kanala icerik gonderemiyorum, bildiginiz uzere Superpeer asiri yogun Bazi gunler ...

Superpeer'in kuruluş hikayesi

Superpeer'i kuralı neredeyse 1 yıl oldu. Bu süreçte iki yatırım aldık ve büyük bir ekip haline geldik. Aşağıdaki sorular çeşitli ...

Superpeer'in Serverless Yapisi, Cloud Functions/Cloud Run ve GCP/AWS karsilastirmasi

Merhabalar Superpeer, 2020 yilininda basinda kurdugum ve Subat ayinda 2.8 milyon dolar yatirim alan yeni girisimim.

Superpeer Test LiveStream

JavaScript Egitimi #03: Statements

03:40 If statement 05:40 For statement 14:54 While statement 19:37 Do while statement 23:11 Object 26:55 Array 45:08 forEach ...

JavaScript Egitimi #02

Frontend Calisma Grubuyla beraber JavaScript egitim serisine basladik. Serinin devami gelmeye devam edecek. Bu videodaki ...

JavaScript Egitimi #01: JavaScript'e Giris

Frontend Calisma Grubuyla beraber JavaScript egitim serisine basladik. Bu ilk videoda JS'e giris yaptik ve yaptigimiz oturumu ...

Acet Yollarda EP01: Gokay Gurcan

Selamlar Bu videoda Almere'den Amsterdam'a giderken Gokay Gurcan'la arabada yaptigimiz muhabbeti kaydettik. Spontane ...

Hollanda'ya taşınmak, ev bulmak ve yaşam | Yurtdışında Yaşam Medium

Merhabalar arkadaslar Bu videoda Didem'le beraber Melissa Gurcan'in Yurtdisinda Yasam Medium'u icin Hollanda'da is ...

VLOG:🌷Keukenhof - Hollanda Lale Bahcesi

Merhaba arkadaslar Keukenhof Hollanda'nin Lisse sehrinde bulunan ve Mart ayinda acilip Mayis ayinda kapanan cok ozel ...

Vue Router: Alias ve Nested Route ornegi

Selam arkadaslar kodilan.com icin kodilan.com/ilan-ara?type=3 seklinde gozuken URL'leri kodilan.com/ilan-ara/stajyer ...

Google Tag Manager nasil kullanilir?

Bu videoda Google Tag Manager ile sayfada olan olaylarin nasil track edilecegini anlattim. Google Analytics uzerine eklenen ...

Proje Kod İncelemesi: kodilan.com | Vue, Vuex, Vue Router

Selamlar arkadaslar Uzun bir aradan sonra yeni bir video ile tekrar YouTube'a donus yapmak istedim. Bu arada halimi hatrimi ...

Tatil 2018 Drone Footage

Kas ve Kalkan'da yaptigimiz 2018 tatilimizin drone videosu. Drone: DJI Spark.

Hangi üniversite ve bölümü tercih etmeyeliyim?

Email bultenine abone olmak icin http://bit.ly/acet-subs Üniversite sınav sonuçları yakında açıklanıyor, tercih dönemi yaklaştı.

Faydalı İpuçları #4: Mac OS Pencere Yönetimi | Better Touch Tool

Email bultenine abone olmak icin http://bit.ly/acet-subs Merhaba arkadaşlar Bu videoda Better Touch Tool kullanarak Mac OS ...

Sunum: GitLab ve GitLab Frontend'i

Email bultenine abone olmak icin http://bit.ly/acet-subs Herkese merhaba arkadaslar Software Craftsmanship Turkey'de ...

Vue JS SPA'lari deploy etmek: GitLab CI DigitalOcean ve Surge.sh

Email bultenine abone olmak icin http://bit.ly/acet-subs Bu videoda daha onceden olusturdugumuz bir Vue SPA'i GitLab CI ...

Faydalı İpuçları #3: VueJS .native event modifier nedir?

Email bultenine abone olmak icin http://bit.ly/acet-subs Selam arkadaşlar Bu videoda, kullandığımız bir child component'in ...

Bolum 3: GitLab Chrome Extension'i yapalim

Email bultenine abone olmak icin http://bit.ly/acet-subs Selamlar Ilk iki bolumunu beraber gelistirdigimiz Chrome eklentisine bu ...

Bolum 2: GitLab Chrome Extension'i yapalim

Email bultenine abone olmak icin http://bit.ly/acet-subs Selamlar Birinci bolumune asagidaki linkten ulasabileceginiz GitLab ...

Bolum 1: GitLab Chrome Extension'i yapalim

Email bultenine abone olmak icin http://bit.ly/acet-subs Selamlar Aniden bir canli yayina basladim fakat aklimda olan bir fikri ...

Biraz sohbet edip AmsterdamJS Tshirt Çekilişi yapalım

Email bultenine abone olmak icin http://bit.ly/acet-subs Oncelikle biraz sohbet edip, bir kac soru cevap yaptiktan sonra ...

VLOG #06: AmsterdamJS'e gidiyorum

AmsterdamJS etkinliginde VueJS Best Practices konulu bir konusma yapacagim. AmsterdamJS Vlog serisinin ilk videosunda ...

Benden haberler ve Refactor vs Rewrite konusu

Email bultenine abone olmak icin http://bit.ly/acet-subs Bu videoda en cok merak edilen konulardan biri olan Refactor ve Rewrite ...

Yazilimcilar Tasarim Bilmeli mi?

Hakan Ertan Yazilimcilar Tasarim Bilmeli mi? video serisinin 2. videosunda benim de yer almami istedi ve ayni soruyu ...

Gunluk Latte’mi beraber yapalim

Her gun kahvaltidan sonra yaptigim kahvemi ufak bir video yapmak istedim. iPhone'daki iMovie'yle editledim ve oldukca kullanisli ...

Vuex #03/03: Vuex olmadan nasil yapariz?

Email bultenine abone olmak icin http://bit.ly/acet-subs Vuex mini serisinin son videosunda bir uygulamayi Vuex kullanmadan ...

VLOG #05: Yerinde Inceleme: Amsterdam'a yaz gelmis mi?

Amsterdam'da havalarin duzeldigini ve yaz geldigini soyluyorlardi. Dun Amsterdam'a donduk ve bugun yerinde inceledik. Sonuc: ...

Vuex #02/03: 15 Dakikada Vuex konseptleri

Email bultenine abone olmak icin http://bit.ly/acet-subs Bu videoda 15 dk icinde size Vuex konseptlerini kolay bir ornekle ...

GitLab Workflow: VSCode extension for GitLab

This is a product demo of the VSCode extension I built for GitLab. Below you can find related links. Repository: ...

VUEX #01/03: Nedir? Neden kullaniyoruz?

Email bultenine abone olmak icin http://bit.ly/acet-subs Selamlar arkadaslar Bu video ile kanaldaki teknik videolara donus ...

Drone nasil ucurulmaz? DJI Spark Crash

Bugun Rembrandt Park'da talihsiz bir drone kazasi yasadim. 19mt yukseklikte ve yaklasik 40mt ilerimdeydi drone ve bu ...

Bilgem Cakir ile Canli Yayindayiz

Bilgem Cakir'la yazilim ve oyun gelistirme uzerine guzel bir sohbet yapacagiz. Canli yayin suresince Bilgem Cakir'a sorularinizi ...

NYC'den Fatih Arslan ve SF'dan Cihangir Savas'la beraberiz

Bundan yaklasik 2 ay once Fatih Arslan ve Cihangir Savas'la beraber bir yayin yapma fikrini konusuyorduk. Ortak takvim ...

VLOG #02: Amsterdam'da ev aradigim ikinci gun

16 Kasim 2017'de Amsterdam'a tasiniyoruz. O yuzden, Amsterdam'a ev bakmak amacli 3 gunluk kisa bir gezi yaptim.